hejafreja.blogg.se

Livet med den extroverta, högintensiva och alldeles underbara aussien Freja

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag i telefonkö till en handläggare på Folksam. Jag vill få ut ersättning för veterinärkostnader och medicin. Det innebär alltid en nervös väntan när jag ringer till försäkringsbolaget. Dels har jag en benägenhet att fumla med telefonen så att samtalet bryts, och dels är jag nervös för att inte ha rätt kvitton och övriga uppgifter. Det ska nog gå bra.

Freja befinner sig som bekant i Luleå, och jag längtar efter henne varje dag, hela tiden. Det är sant att jag får tid till mig själv. Tid som går åt till plugg (nåja), ärenden som att fixa nya glasögon, ta blodprover, söka jobb och annat. Jag försöker också att få mer tid med mina kompisar. Trots detta har jag svårt av att njuta av min tomma lägenhet och all tid jag har över till att göra, tja, vad jag känner för. 

Det positiva i kråksången är att Freja, vad jag hör, mår mycket bättre. Antibiotikakuren verkar ha gjort sitt; eksemen är borta. Dessutom håller de på att trappa ner kortisonet och nästa vecka ska höfter och armbågar röntgas på det lilla djuret. Så liten är hon kanske inte, men för mig kommer hon alltid vara det. Nu har hon ätit allergifodret i fyra veckor och vi vet inte exakt vad det är som gör att hon mår bättre. Är det fodret, antibiotikan, kortisonet eller snötäcket som eliminerat allt vad gräs och pollen heter? Kanske är det att hon inte längre är "instängd" (vad hemskt det låter) i en lägenhet full med kvaster. Jag har ingen aning, men jag fokuserar på nuet och är glad att hon inte verkar lida mer. Vad som händer i framtiden kan jag omöjligt veta.

Positivt är det också att jag får ta hand om andra, härliga aussies. I går fick jag möjlighet att ta hand om Amber i några timmar. Vi gick ut i stadsskogen och bara vandrade runt, busade och hade det så där härligt som man alltid har det med en hund vid sin sida. I dag kommer en av Lovisas aussies och bor med mig över helgen. Jag ska passa på att ta bussen ut till klubben och vandra runt i Hågadalen. Det är ingenting jag gör ensam, utan hund.

Utkast: Nov. 01, 2013

Kategori: Allmänt

Det har gått nio timmar sedan hon åkte härifrån. För nio timmar sedan klappade jag henne och tittade henne i ögonen. Bilden av henne när hon lugnt men nyfiket gick ut genom dörren sitter fast på näthinnan.

Jag har drivit runt på stan hela dagen bara för att slippa åka hem och veta att Hon inte är här och väntar på mig. Det känns som om det liv jag nu lever är ett halvt liv. Den andra halvan är på väg upp till Luleå och hon kommer att fattas mig många dagar till.

Det kanske låter som överdrifter. Jag visste inte att det skulle kännas så här att förlora sin kompanjon, om än bara för några veckor. Jag saknar henne så. Jag vill aldrig mer att hon ska åka iväg någonstans utan mig.

Förståndet säger till mig att ta den här tiden och göra den till något bra. Jag ska plugga hårt och jag ska klara den här terminen. Hade Freja varit här under den hektiska period som väntar – samtidigt som hon är sjuk – vet jag att det hade varit ett själviskt val från min sida. Nu har jag tagit beslutet att låta henne vara i Luleå. Jag saknar henne, men både hon och jag ska klara av att vara borta från varandra. Särskilt Freja. Miljöombyte är trots allt något hon ska klara av, och något hon kanske också mår bra av.

Min egen smärta

Kategori: Allmänt

Nu är Freja på väg upp till Luleå. Jag känner mig tom och ledsen, men också glad eftersom hon kommer att bli väl omhändertagen. Vi har bestämt att hon ska tas om hand av min moster med familj, och mamma när hon kan. Jag ska se till att allergiutredningen tas upp av veterinärkliniken i stan och så ska jag prata med veterinären på Ultuna om hur vi ska fortskrida i övrigt. Veterinären tror att hon kan ha ont någonstans, men vi vet ingenting säkert. 
 
Den kommande tiden har jag väldigt mycket i skolan, och jag vill inte lämna en sjuk Freja hemma så mycket. Hon stannar i Luleå i en och en halv månad, om allt går bra. Freja kommer att ha det jättebra, men jag själv får tampas med saknaden. 

Fortsättning följer.